Bergvakantie in Oostenrijk

Bestemmingen in Oostenrijk voor een bergvakantie.

Populaire bestemmingen in Oostenrijk

Uitgelicht
Fiss
Uitgelicht
Alpbach

Bestemmingen in Oostenrijk

Op zoek naar een bestemming in Oostenrijk voor je volgende bergvakantie?

Bezienswaardigheden in Oostenrijk

Bezienswaardigheden in Oostenrijk tijdens een actieve vakantie in de bergen.

Word ook Bergfanaat!

Word gratis lid van onze community en plan je volgende vakantie in de bergen.

Gratis aanmelden
Word ook Bergfanaat op bergfanaten.nl

Oostenrijk

Oostenrijk (Duits: Österreich), officieel de Republiek Oostenrijk (Duits: Republik Österreich), is een binnenstaat in Centraal-Europa. Het land grenst in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein, in het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het zuiden aan Italië en Slovenië.

In het hart van de Alpen

Oostenrijk ligt in de Alpen en heeft een oppervlakte van 83.871 km², waarvan slechts 32% onder de 500 meter ligt. De hoofdstad is Wenen, die ook met afstand de grootste stad van het land is. Van de inwoners spreekt het merendeel Duits, dat ook de officiële taal is.

In Oostenrijk vind je tal van prachtige bestemmingen voor je volgende vakantie in de bergen. Oostenrijk is bij uitstek geschikt voor een wandelvakantie in de bergen. Of je nu een beginnende of ervaren bergwandelaar bent, Oostenrijk heeft voor iedereen genoeg te bieden.

Wandelvakantie in Oostenrijk

Wandelen in Oostenrijk wordt steeds populairder en hier spelen veel bestemmingen op in. In veel gebieden vind je daarom luxe berghutten direct gelegen aan een wandelroute. Bij veel van deze berghutten heb je zelfs de mogelijkheid om te overnachten, voor wanneer je bijvoorbeeld een huttentocht in Oostenrijk loopt.

Prachtige bestemmingen voor een wandelvakantie

 In Oostenrijk vind je tal van prachtige bestemmingen voor je volgende vakantie in de bergen. Oostenrijk is bij uitstek geschikt voor een wandelvakantie in de bergen. Of je nu een beginnende of ervaren bergwandelaar bent, Oostenrijk heeft voor iedereen genoeg te bieden. Wandelen in Oostenrijk wordt steeds populairder en hier spelen veel bestemmingen op in. In veel gebieden vind je daarom luxe berghutten direct gelegen aan een wandelroute. Bij veel van deze berghutten heb je zelfs de mogelijkheid om te overnachten, voor wanneer je bijvoorbeeld een huttentocht in Oostenrijk loopt.