Bergvakantie in Italië

Bestemmingen in Italië voor een bergvakantie.

Populaire bestemmingen in Italië

Uitgelicht
Canazei
Uitgelicht
Bozen

Bestemmingen in Italië

Op zoek naar een bestemming in Italië voor je volgende bergvakantie?

Bezienswaardigheden in Italië

Bezienswaardigheden in Italië tijdens een actieve vakantie in de bergen.

Word ook Bergfanaat!

Word gratis lid van onze community en plan je volgende vakantie in de bergen.

Gratis aanmelden
Word ook Bergfanaat op bergfanaten.nl

Bergvakantie in Italië

Italië, voor veel mensen het perfecte vakantieland. Vaak wordt er gekozen voor een vakantie in Italië vanwege mooie weer. Naast prachtige dorpjes en strandjes is Italië ook uitermate geschikt voor een vakantie in de bergen. Dankzij de vele duizenden kilometers aan wandelroutes vind je in Italië een divers en uiteenlopend aanbod.

Wandelen in de Dolomieten

De Italiaanse bergen beginnen direct in het Noorden van het land. In de Dolomieten vind je alles voor een actieve vakantie in de bergen. De Dolomieten bestaan uit verschillende regio's zoals Val di Fassa, Val Gardena en Civetta. Deze zomer bezoekt de redactie van Bergfanaten het dorp Canazei.

Schitterende meren

Naast de machtige bergen van de Dolomieten vind je in Italië ook schitterende meren zoals het Lago Maggiore en het Comomeer. Deze meren zijn perfect wanneer je een actieve bergvakantie wilt combineren met een ontspannen vakantie aan het strand. De ochtend en vroege middag kunnen besteed worden aan een wandeling rondom het meer. Daarna kan er heerlijk gedobberd worden op een luchtbedje.

Zuidelijker in Italië is er ook genoeg te doen voor de wandelaars. De Apennijnen met de Monti Sibillinni lenen zich ook uitstekend voor een wandelvakantie.